52 Clove zupa czosnkowa zabija wirusa grypy
| John Summerly Preventdisease.com
Zapomnij o grypie. Zupa na podstawie ponad 50 ząbki czosnku, cebuli, tymianku i cytryny zniszczy niemal każdy wirus, który wejdzie w drogę w tym przeziębienia, grypa, a nawet norowirusa.
Jak kichać i kaszleć naszej drodze przez tych ciemnych miesięcy zakaźnych nasties, czosnek jest określany dla jego uprawnień do powstrzymania wirusów w ich utworów.
Zyskała swoją reputację jako buster dzięki wirusa na jeden z jego składników chemicznych, allicyny.
Ostatnia i znaczące odkrycie z Washington State University pokazują, że czosnek jest 100 razy bardziej skuteczne niż dwóch popularnych antybiotyków w walce z chorobami najczęściej bakterie odpowiedzialne za choroby pokarmowych.
Kiedy czosnek jest kruszony, alliiny staje allicyna. Badania pokazują, że allicyna pomaga obniżyć poziom cholesterolu i ciśnienie krwi, a także pomaga zapobiega powstawaniu zakrzepów krwi. Czosnku może zmniejszyć ryzyko rozwoju miażdżycy (stwardnienie tętnic). Związki w tym znanym żarówki zabić wielu organizmów, w tym bakterii i wirusów, które powodują earaches, grypy i przeziębienia. Badania wskazują, że czosnek jest również skuteczny przeciwko trawiennych dolegliwości i biegunka. Co więcej, dalsze badania sugerują, że ta powszechna i znana zioło może pomóc zapobiec wystąpieniu nowotworów.
"Ten związek chemiczny jest znany od dłuższego czasu na jej uprawnień anty-bakteryjnych i anty-grzybicze, mówi Helen Bond, Derbyshire oparte dietetyk konsultant i rzeczniczka Brytyjskiego Stowarzyszenia Dietetycznego.
"Ze względu na to, ludzie zakładają, że będzie pobudzenia ich układu odpornościowego. Wiele osób po prostu zacierania się czosnek, mieszając go z oliwą z oliwek i rozłożenie go na chleb.
"Ale w jaki sposób, czy może rzeczywiście pracować nie został jeszcze sprawdzony kategorycznie."
Rzeczywiście, naukowcy pozostają podzielone na zdolność czosnku do walki z przeziębieniem i grypą. W marcu ubiegłego roku głównym dochodzenie przez szanowanych organizacji Global Research Database Cochrane, odkryli, że zwiększenie spożycia czosnku zimą może zmniejszyć czas trwania objawy przeziębienia - od dni pięciu i pół do czterech i pół .
Ale raport, który połączył wszystkie poprzednie badania naukowe dotyczące czosnku, że nie może wyciągnąć wnioski, bo stałe brak jest na szeroką skalę, badania miarodajnych.
Problem jest, że firmy farmaceutyczne nie są zainteresowane w prowadzeniu dużych, drogich badań - jak to można robić w obiecujących nowych związków narkotyków - bo nie ma nic w czosnku, że mogą opatentować, pakiet i sprzedać z zyskiem.
Zmodyfikowany Zupa czosnkowa
Serwuje 4
26 ząbki czosnku (nieobrane) 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki stołowe (1/4 stick) organiczne masło (trawa posiłku) 1/2 łyżeczki proszku cayenne 1/2 szklanki świeżego imbiru 2 1/4 filiżanki plasterki cebuli 1 1/2 łyżeczki posiekane świeży tymianek 26 ząbki czosnku, obrane 1/2 szklanki mleka kokosowego 3 1/2 szklanki bulionu warzyw organicznych cytryna 4 kliny
Rozgrzej piekarnik do 350F. Umieścić 26 ząbki czosnku w małym szklanym naczyniu do pieczenia. Dodaj 2 łyżki oliwy z oliwek i posypać solą morską i wrzucić do herbu. Przykryć szczelnie naczynie do pieczenia folią i piecz aż czosnek jest złoty kolor i delikatny, około 45 minut. Cool. Wycisnąć czosnek między palcami do goździków uwalnianiu. Przenieść ząbki do małej miseczki.
Roztopić masło w dużym rondlu na dużym średnim ogniu. Dodaj proszku cebula, tymianek, imbir i cayenne i gotować, aż cebula jest półprzezroczysty, około 6 minut. Dodaj pieczonego czosnku i 26 surowe ząbki czosnku i gotować 3 minuty. Dodaj bulion warzywny, pokrywa i dusić, aż czosnek jest bardzo miękkie, około 20 minut. Praca w partiach, Zupa puree w blenderze na gładką masę. Powrót zupę rondel, dodać mleko kokosowe i doprowadzić na wolnym ogniu. Doprawić solą morską i pieprzem do smaku.
Wycisnąć sok z 1 cytryny klina do każdej miski i podawać.
można przygotować 1 dzień przed nami. Przykryć i przechowywać w lodówce. Rewarm na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu.
Jeśli czosnek okazały się cudownym lekiem, konsumenci mogą po prostu kupić w supermarkecie za 30p żarówki lub rozwijać własne w ogrodzie.
Niemniej, czosnek ma długą tradycję jako lek. Starożytni Egipcjanie zaleciła jej 22 dolegliwości. W papirusie 1500BC dnia, robotników, którzy budowali piramidy jadł to, aby zwiększyć ich wytrzymałość i zachować je zdrowe.
Starożytni Grecy zalecał czosnek do wszystkiego, od utwardzania infekcje i choroby płuc i krwi do leczenia ukąszeń owadów, a nawet leczeniu trądu.
Rzymianie doprowadza go do żołnierzy i marynarzy w celu poprawy ich wytrzymałości. Dioscorides, osobisty lekarz cesarza Nerona, napisał pięciotomowy traktat wychwalając jej cnoty.
Jednym z najbardziej interesujących z ostatnich ustaleń, że czosnek zwiększa ogólny poziom przeciwutleniaczy w organizmie. Naukowo znany jako Allium sativa, czosnek był znany w całej historii jego zdolność do zwalczania wirusów i bakterii. Louis Pasteur w 1858 roku zauważył, że bakterie zmarła kiedy zostały oblane z czosnkiem. Od średniowiecza w, czosnek był stosowany do leczenia ran, jest mielone lub pokrojone i stosować bezpośrednio na rany hamuje rozwój zakażenia. Rosjanie odnoszą się do czosnku jako rosyjskiego penicyliny.
Niedawno naukowcy odkryli dowody na to, czosnek może pomóc nam utrzymać hale i obfite w różne sposoby.
W czerwcu ubiegłego roku, naukowcy odżywiania z Uniwersytetu Florydy znaleziono jedzenia czosnku może zwiększyć liczbę komórek T we krwi.Odgrywają one istotną rolę w umacnianiu nasz system odpornościowy i wirusy walki.
i farmakologów z Uniwersytetu w Kalifornii odkrył, że allicyna - aktywny składnik czosnku, który przyczynia się do nieświeżego oddechu - jest infekcja-killer.
Allicyna również sprawia, że nasze naczynia krwionośne rozszerzają się, zwiększając przepływ krwi i pomaga rozwiązać problemy sercowo-naczyniowe, takie jak wysoki poziom cholesterolu.
Australijskie badania 80 pacjentów opublikowane w zeszłym tygodniu w European Journal of Clinical Nutrition poinformował, że dieta bogata w czosnku może obniżyć wysokie ciśnienie krwi.
W 2007 roku, dentyści w Brazylii, że płukanie wodą czosnkowym (wykonane przez moczenie zmiażdżone ząbki czosnku w ciepłe, ale nie wrzącej wody) może zabijać bakterie, które powodują próchnicę i choroby dziąseł.
Ale hit szkopuł: wolontariusze odmówił kontynuować eksperyment, twierdząc, że płukanie czosnek uczynił je czuję. Patrząc na przepis zupa czosnkowa z pewnością czuję mdłości. Mimo to dał mi pretekst do wykorzystania mój duży zapas czosnku.
Choć zeszłoroczny okropna pogoda spowodowała nieurodzaju na mojej działce, podobał mi się zderzak zbiory czosnku.
Wśród wielu innych cnót, czosnek zabija ślimaki. Naukowcy z University of Newcastle uwierzyć, że zawiera oleje, które mogą sparaliżować system nerwowy tych obślizgłych stworzeń.
Istnieją dwie szkoły myślenia, co do najlepszego sposobu przygotowania czosnek aby większość swoich leczniczych właściwości.
Argentyńska Badacze stwierdzili, że uwalnia allicyna typu związków, gdy piec ząbki, a naukowcy z Uniwersytetu Medycznego Południowej Karoliny wierzy obierania czosnku i pozwalamy mu siedzieć odkryte przez 15 minut daje najwyższy poziom związków do zwalczania infekcji.
Więc może po prostu skórki połowie ząbki czosnku i upiec drugą połowę z kuchennych drzwi szczelnie zamknięte (aby zatrzymać pong przenikające w całym domu).
Po godzinie-i-kwartału pracowitej podejmowaniu zupy, posypać sok z cytryny nad miską parującej, szarym gloop i [cieszyć].
Upojny zapach z pewnością rozkręca apetytu i łyżki 1-ta nie zawodzi. Jest smaczne, jednak jeden duży miskę domowe zupy jest więcej niż obfite posiłek.
Co do zupy uprawnień zimno zapobiegania, tylko czas pokaże. Regularne bowlfuls może równie dobrze trzymać mnie wolne od dolegliwości zimowych, dzięki wirusa zabijania związków, które zawierają.
Albo może to być po prostu, że moja siła jądrową oddech czosnek zachowa każdy, kto jest daleko od zakaźnej kichanie zakres dla nadchodzących miesiącach
|
kto to pisal to nie po polsku jest cyt. "Kiedy czosnek jest kruszony, alliiny staje allicyna"..."Związki w tym znanym żarówki zabić wielu organizmów"
OdpowiedzUsuńCzosnek był od zawsze używany w tych celach.Jest wiele składników i witamin ,które możemy dodać do swojej diety by uchronić się przed chorobą http://humomundo.pl/2015/03/szczepionki-pomagaja-czy-szkodza/
OdpowiedzUsuń